senca
 
Online booking
Hotel:
Check-in date:
Check-out date:
 
PORTOROZ
OPATIJA
senca

O Hrvaški

Hrvaška ima eno najlepših in najslikovitejših obal na svetu. Izredno razgibana mediteranska obala je dolga 1.777 kilometrov, pohvali pa se lahko s kar 1.185 otoki, ki imajo skupaj 4.058 kilometrov obale. Največja otoka sta Cres in Krk.

Hrvaško obalo Jadrana krasijo številne naravne lepote, mogočni grebeni, skriti zalivi, skalne čeri in slikovite plaže. V zaledju vas bo očaralo zimzeleno mediteransko rastlinje, razgibani nasadi oljk in vinogradov, barvita sivka, ciprese in borovci.

Obalo in otoke zaznamujejo številna majhna mesteca, kjer se je čas zaustavil. Srednjeveške utrdbe, dvorci, cerkvice in katedrale pričajo o bogati kulturni zgodovini.

V Istri lahko obiščete zanimiva mesta kot so Poreč, Buje, Buzet, Pazin, Umag, Rovinj, Pula, Motovun, Hum in Brionsko otočje. Hum je najmanjše mesto na svetu, saj šteje le okrog dvajset hiš.

V Kvarnerju vas pričakujejo Reka, Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski ter otoki Cres, Lošinj, Krk in Rab. Opatija je kraj z najdaljšo tradicijo letoviškega in kongresnega turizma na hrvaški obali.

V Dalmaciji vas bodo očarala starodavna mesta kot so Zadar, Šibenik, Trogir , Split, znameniti Dubrovnik in modrina Jadranskega morja z otoki Brač, Dolgi otok, Hvar, Vis, Korčula, Lastovo in Mljet. Nacionalni park Kornati je najbolj razčlenjena sredozemska otoška skupina s približno 140 nenaseljenimi otoki. Kornatski arhipelag je raj za navtike.

senca senca